ua en ru

МЗС: Громадяни України з 1 листопада можуть перебувати на території Мексики без оформлення візи до 90 днів

Громадяни України з 1 листопада можуть перебувати на території Мексики без оформлення візи до 90 днів. Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"З 1 листопада громадяни України, які бажають відвідати Мексику з метою туризму, ведення бізнесу або транзиту, зможуть користуватися системою електронного дозволу для здійснення в'їзду до цієї країни... На Україну поширюється система електронного дозволу. Таким чином, громадяни України можуть отримати такий дозвіл шляхом заповнення анкети на спеціальному сайті", - наголосив О.Дікусаров.
О.Дікусаров пояснив, що у відповідь на такий запит громадянам України надійде дозвіл електронною поштою, який необхідно роздрукувати і пред'явити, як українським прикордонникам при виїзді з країни, так і офіцерам міграційної служби Мексики при в'їзді разом із закордонним паспортом.
Речник МЗС також нагадав, що не потребують такого дозволу українці, які мають візу до США, або постійно проживають в Японії, Великобританії, Канаді, США, а також у країнах Шенгенського договору.