ua en ru

"Міжнародний форум розвитку Києва" зібрав понад 100 експертів

"Міжнародний форум розвитку Києва" зібрав понад 100 експертів

15 жовтня в Києві у виставковому центрі ACCO International за підтримки політичної партії "Рух за реформи" пройшов "Міжнародний Форум розвитку Києва". У роботі Форуму взяли участь понад 100 провідних міжнародних та вітчизняних експертів у галузі державного та муніципального управління і проведення реформ.

У рамках Форуму провідні експерти з Чехії, Болгарії, Латвії, Литви, Грузії та України обговорювали шляхи і методи реформування Києва, проблеми міста та шляхи їх вирішення, перспективні шляхи розвитку столиці.

В рамках сесій учасниками обговорювалися питання взаємодії міської влади різних рівнів з громадянами, бізнесом, представниками культурних і професійних співтовариств. Перспективи розвитку Києва розглядалися не тільки в контексті економіки та ефективного управління, але і через призму їх впливу на життя киян. Міжнародні експерти ділилися досвідом своїх країн і обговорювали з вітчизняними фахівцями максимально ефективні шляхи втілення реформ і модернізації систем життєзабезпечення, енергозбереження та управління містом.

У рамках підведення підсумків роботи "Міжнародного Форуму розвитку Києва" всі учасники зійшлися на тому, що столиці України просто життєво необхідне проведення системних реформ, і як можна швидше.

Експерти високо оцінили програму реформ і Генеральний план розвитку міста, розроблені партією "Рух за реформи". Фахівці з Прибалтики відзначали професійний та інноваційний підхід у деяких питаннях модернізації міської інфраструктури, вносили свої пропозиції і відзначали корисність впровадження в Києві, зокрема, естонського досвіду щодо переходу на електронну систему управління. Також міжнародні експерти відзначили важливість та актуальність питання створення безбар'єрного середовища для людей з особливими потребами.

На завершення роботи Міжнародного Форуму розвитку Києва" лідер партії "Рух за реформи" і кандидат у мери Києва Сергій Думчев подякував усім учасникам заходу за роботу і пообіцяв у разі своєї перемоги впровадити всі їхні пропозиції.

"Мені хотілося б, щоб цей Форум став щорічним. І щоб кожен рік ми збиралися не тільки для обговорення шляхів розвитку Києва, але і результатів виконаної роботи. Щоб ви могли стежити за впровадженням ваших ідей і проектів. Щоб ми разом зробили наш Київ найкращим містом у світі. Щоб Київ став світовим брендом, в якому комфортно і мешканцям, і гостям нашої столиці", - зазначив Сергій Думчев і запросив учасників взяти участь у другому Міжнародному Форумі розвитку Києва в наступному році.

"Міжнародний форум розвитку Києва" зібрав понад 100 експертів"Міжнародний форум розвитку Києва" зібрав понад 100 експертів