ua en ru

Міжнародна організація з міграції заявила про наявність работоргівлі у Лівії

Міжнародна організація з міграції заявила про наявність работоргівлі у Лівії Фото: у Лівії процвітає работоргівля

Торговці викрадають туристів і мандрівників

Міжнародна організація з міграції (МОМ) заявляє про наявність на території Лівії ринків для торгівлі рабами. Про це йдеться у доповіді організації.

Як доказ у доповіді наводиться історія сенегальця, який заплатив перевізникам 320 доларів за подорож на невеликій вантажівці через Сахару до лівійського міста Сабха, звідки мав намір перебратися по Середземному морю в Європу.

Проте на під'їзді до пункту призначення водій заявив, що не отримував ніяких грошей за перевезення пасажирів і відвіз всіх на невільничий ринок в околицях Сабхі. За словами свідка, тоговлей людьми займаються лівійці, а допомагають їм нігерійці і ганці.

Чоловік розповів, що спочатку викрадачі змушують своїх жертв дзвонити родичам і знайомим з вимогою надіслати викуп. При цьому під час розмови люди піддаються побиттю, щоб родичі могли чути крики.

Так работорговці зажадали від сенегальця заплатити 480 доларів за звільнення, яких він не зміг зібрати. Після цього його продали лівійцю, який вимагав за звільнення 970 доларів. Після того, як бранець зміг зібрати і віддати частину суми, він попросився працювати перекладачем у торговців.

За розповідями чоловіка умови утримання полонених абсолютно антисанітарні і багато помирають від виснаження і хвороб, оскільки годують "невільників" один раз в день. Особливим попитом у покупців-лівійців користуються жінки, яких потім використовують для надання інтимних послуг.

За даними МОМ, на території Лівії існують кілька ринків рабів, в неволі у злочинців містяться утримууються кілька сотень людей.

Нагадаємо, народний депутат України Ірина Суслова вимагає від Генпрокурора оголосити в міжнародний розшук за торгівлю людьми трьох бойовиків так званої "ДНР", серед яких - громадянин Франції Серж Мюнье.