ua en ru

Між Києвом та японським м.Кіото підписано протокол про співпрацю

Президент України Віктор Янукович був присутній під час підписання протоколу про співпрацю між Київською міською державною адміністрацією та мерією міста Кіото. Протокол зокрема передбачає проведення спільних заходів з відзначення 40-річчя встановлення побратимських зв'язків між Києвом і Кіото. Крім іншого, будуть проведені Дні Києва у Кіото і навпаки, повідомляє прес-служба глави держави.

З української сторони протокол підписав заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, з японської - мер міста Кіото Дайсаку Кадокава.

Сторони закріпили у документі домовленості сприяти співробітництву та обміну досвідом у сфері розвитку міст та комунального управління, співпрацювати в галузі інвестицій у науково-технічну сферу. В тому числі - у проведенні наукових досліджень та сприянні створенню інвестиційних компаній, реалізації спільних експертних програм.

Крім того, документ передбачає обмін досвідом у сфері розробки та впровадження енергозберігаючих та екологічно чистих технологій, обмін досвідом у сфері модернізації транспортних систем, соціалізації транспортної інфраструктури, обмін досвідом з питань охорони історичної спадщини тощо.

Документом також закріплено домовленості сторін щодо співпраці у рамках Кіотського протоколу. Зокрема - опрацювати питання реалізації у Києві з використанням можливостей японської сторони пілотних проектів переробки відходів, забезпечення населення якісною питною водою, будівництва комплексів альтернативних джерел енергії, виробництва твердого альтернативного палива, всебічно сприяти налагодженню прямих зв'язків між господарюючими суб'єктами усіх форм власності, в тому числі - з питань «зелених інвестицій», створювати для їхньої взаємодії найбільш сприятливий економічний режим.