ua en ru

Месенджер Telegram створить спеціальну групу модераторів по тероризму в Індонезії

Месенджер Telegram створить спеціальну групу модераторів по тероризму в Індонезії Фото: Telegram (flickr.com Desiree Catani)

Дуров заявив про готовність піти назустріч вимогам влади Індонезії

Безкоштовний багатоплатформовий месенджер для смартфонів і інших пристроїв Telegram планує створити спеціальну групу модераторів по терористичному контенту в Індонезії. Про це повідомляє творець месенджера Павло Дуров на каналі Telegram.

"Ми формуємо спеціальну команду модераторів, що володіють індонезійським мовою і культурою, щоб швидше і точніше обробляти звіти про пов'язаний з тероризмом контент", - заявив Дуров.

За його словами, в Telegram були заблоковані всі пов'язані з тероризмом публічні канали, про які раніше повідомляло Міністерством зв'язку та інформаційних технологій Індонезії.

"Я направив лист у міністерство для встановлення прямого каналу зв'язку, що має дозволити нам більш ефективно працювати над виявленням і блокуванням терористичної пропаганди в майбутньому", - резюмував Дуров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інформаційних технологій і зв'язку Індонезії направило інтернет-провайдерам лист з проханням обмежити доступ до 11 доменам Telegram.

Наголошується, що багато Telegram-канали поширюють заборонений контент, в тому числі пропагують радикальні погляди і тероризм. Крім того, на деяких з них можна знайти інструкції з виготовлення вибухівки.