ua en ru

Мери грецьких міст приєднаються до загального страйку

Мери грецьких міст приєднаються до загального страйку, який пройде в країні на початку наступного тижня.

Мери грецьких міст приєднаються до загального страйку, який пройде в країні на початку наступного тижня. Про це повідомляє Associated Press.

Фотогалерея "Протести у Греції"

В рамках національного страйку градоначальники припинять надання комунальних послуг на знак протесту проти нових заходів бюджетної економії. Очікується, що акція комунальників пройде 15-17 липня.

Загальний страйк, який організовують дві найбільші профспілки Греції, намічений на 16 липня. Цього дня в парламенті планується ухвалення пакету законопроектів, що припускають масові скорочення робочих місць в бюджетній сфері.

Читайте також: Безробіття в Греції в квітні знову встановило рекорд

Нові закони припускають скорочення і в муніципалітетах. Саме тому Центральний союз муніципалітетів Греції ухвалив рішення приєднатися до страйку. Ситуація є незвичайною, тому що страйки як правило влаштовують профспілки, а не органи управління.

Нагадаємо, міжнародні кредитори з Євросоюзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ) виділили Греції 6,8 млрд євро. Умовою для отримання допомоги є продовження структурних перетворень економіки і приватизація державних підприємств. Афіни повинні переконати кредиторів до 19 липня 2013 р. в здатності провести масштабні звільнення в держсекторі і реформи в податковій сфері.

Читайте також: Дві найбільші профспілки Греції 16 липня мають намір провести 24-годинний страйк

У зв'язку з цим уряд Греції пообіцяв звільнити 15 тис. працівників бюджетної сфери до кінця 2014 р.

Нагадаємо, безробіття в Греції в квітні знову встановило рекорд. До кінця квітня 2013 р. кількість офіційних безробітних тут виросла до 1,337 млн, що складає 26,9% від загального чисельності працездатного населення країни, повідомляє грецьке статистичне агентство ELSTAT. Місяцем раніше частка безробітних не перевищувала 26,8%, а ще в квітні 2008 р. безробітних в Греції було майже на мільйон менше - трохи більше 386 тис. осіб.