ua en ru

МЕРТ прогнозує поліпшення макроекономічних прогнозів щодо України після стабілізації ситуації на Донбасі

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) прогнозує поліпшення макроекономічних прогнозів щодо України після стабілізації ситуації на сході України. Про це журналістам заявив глава міністерства Павло Шеремета, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому Шеремета повідомив, що у 2014 р. слід очікувати спад економіки (ВВП) України на 5%, підтвердивши свіжий прогноз Світового банку із цього приводу.

"Тенденції, які зараз є, не дуже хороші. Ми прогнозували -3% і це було в березні. Очевидно, що з березня по червень ситуація змінилася. Світовий банк і МВФ трохи пізніше зробили свої прогнози, Європейський банк ще пізніше. Їх прогнози вже враховують ті негативні тенденції, які відбуваються на сході України", - пояснив міністр.

Нагадаємо, в червні Світовий банк втретє від початку 2014 р. погіршив прогноз спаду економіки України за підсумками 2014 року - до 5%. У січні 2014 р. СБ вже прогнозував економічний спад в Україні за підсумками року - на 2%, а у квітні погіршив цей показник до 3%.