ua en ru

Меркель попередила Британію про необхідність сплати за зобов'язаннями після Brexit

Меркель попередила Британію про необхідність сплати за зобов'язаннями після Brexit Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

ЄС склав перелік органів та фондів, яким належить сплатити кошти

Канцлер Федеративної республіки Німеччина (ФРН) Ангела Меркель попередила Великобританію про необхідність сплати за зобов'язаннями після виходу країни з Європейського Союзу (Brexit). Про це повідомляє Bloomberg.

"Меркель попередила Британію, що вона повинна заплатити те, що вона винна ЄС в рамках переговорів Brexit, додавши, що це помилка - розглядати це як законопроект щодо виходу", - йдеться в повідомленні.

За її словами, мова йде про зобов'язання, з якими Великобританія вступила в ЄС, і "вони, природно, нікуди не поділися".

"Справа не у вартості Brexit, а в тому, що це звучить як штрафи. Ми все ще знаходимося на самому початку цих переговорів", - резюмувала Меркель.

Наголошується, що питання сплати коштів ЄС Британією залишається одним з найбільш чутливих питань переговорів про умови виходу країни з ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія планує вийти з-під юрисдикції Європейського суду після виходу країни зі складу Європейського союзу.

Так, проти Європейського суду виступають чимало законодавців у правлячої консервативної партії. Але для ЄС суд у Люксембурзі є остаточним арбітром законодавства ЄС і має захищати своїх громадян, навіть тих, які живуть у Британії.