ua en ru

Меркель підтримала тристоронні переговори про асоціацію України з ЄС, - Кремль

Канцлер ФРН Ангела Меркель підтримала досягнуту в Мінську домовленість про проведення інтенсивних переговорів про асоціацію України з Євросоюзом між експертами Росії, України і Комісії Європейських співтовариств.

Канцлер ФРН Ангела Меркель підтримала досягнуту в Мінську домовленість про проведення інтенсивних переговорів про асоціацію України з Євросоюзом між експертами Росії, України і Комісії Європейських співтовариств. Про це вона заявила в телефонній розмові з Президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба Президента Росії.

Повідомляється, що в ході телефонної розмови Путін інформував канцлера Німеччини про основні підсумки зустрічі глав держав Митного союзу з Президентом України та представниками Європейського союзу 26 серпня в Мінську, в ході якої відбувся обмін думками з питань, що стосуються наслідків підписаної Україною угоди про асоціацію з ЄС.

"Ангела Меркель підтримала досягнуту домовленість про проведення інтенсивних переговорів на цей рахунок між експертами Росії, України і Комісії Європейських співтовариств", - йдеться в повідомленні.

Також лідери обох країн наголосили на важливості продовження міжнародних зусиль по сприянню деескалації внутрішньоукраїнського конфлікту. Відзначена також актуальність контактів з проблематики транзиту газу в Європу через українську територію.

Путін і Меркель висловилися на користь якнайшвидшого припинення кровопролиття, виправлення гуманітарної ситуації на південному сході України і необхідності переходу на шлях політичного врегулювання. Президент Росії повідомив про намір російської сторони забезпечити нові поставки гуманітарної допомоги населенню Луганської та Донецької областей.