ua en ru

Mercedes спільно з Bosch створить систему управління для безпілотних автомобілів

Mercedes спільно з Bosch створить систему управління для безпілотних автомобілів Фото: Daimler разом з Bosch буде працювати над автопілотом для авто

Автономна система буде готова до початку наступного десятиліття

Компанія Bosch і концерн Daimler, що належить Mercedes-Benz, уклали угоду, згідно з яким будуть спільно працювати над створенням повністю автономної системи для безпілотних автомобілів. Про це повідомили в прес-службі Daimler.

"Основна мета проекту - розробка програмного забезпечення та алгоритмів для систем управління. Компанії будуть працювати над безпілотними автомобілями SAE Level 4 (з високим рівнем автономності) і SAE Level 5 (повна автономність, не вимагає втручання водія)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, створення автономної системи сподіваються завершити до початку наступного десятиліття, точні терміни не називаються.

Технологія повинна дозволити людям більш продуктивно використовувати час, проведений в автомобілі, і відкриє нові можливості для людей, які не вміють водити транспортний засіб. Однією з цілей компаній буде також створення інфраструктури для безпілотних автомобілів.

Mercedes спільно з Bosch створить систему управління для безпілотних автомобілівФото: Daimler об'єднується з Bosch для створення безпілотних авто

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська компанія Über призупинила свій експериментальний проект самокерованих автомобілів після того, як один з автомобілів, бере участь в проекті, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду.