ua en ru

Мер Сум прогнозує, що головою Асоціації міст України буде обраний Юрій Вілкул

Мер Сум Геннадій Мінаєв прогнозує, що головою Асоціації міст України буде обраний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Він нагадав, що у нинішнього президента асоціації, мера Дніпропетровська Івана Куліченка, закінчується третя каденція, і "назріла статутна необхідність обрання нового президента Асоціації міст України".

"Ще місяць тому у мене не виникало ніяких сумнівів в тому, що новим президентом Асоціації міст України буде обраний мер Вінниці Володимир Борисович Гройсман. Його підтримувала більшість голів обласних центрів України - членів правління Асоціації міст України, в тому числі і мер міста Сум Геннадій Мінаєв. Але тепер... "Є думка", що президентом Асоціації міст України повинен бути обраний мер Кривого Рогу Юрій Григорович Вілкул", - зазначив Мінаєв.

Він нагадав, що, згідно з пунктом 5.6.2. статуту асоціації, її президентом може бути обраний тільки мер, який обирався на свій пост двічі.

"Юрій Вілкул не відповідає цим положенням статуту Асоціації міст України щодо вимог до президента Асоціації міст України, так як міським головою Кривого Рогу він обраний тільки в 2010 р... Крім того, Юрій Григорович 1949 року народження, як не крути, а вже 63... Наполегливо вважаю, що Асоціацію міст України в посаді президента повинен очолити Володимир Гройсман", - заявив Мінаєв.

Тим не менше, зазначив мер Сум, у кандидатури Гройсмана на цей пост практично не залишилося підтримки.

"Навіть у самому правлінні у нього не більше п'яти голосів з 27... По суті, тільки Геннадій Мінаєв (Суми), Віктор Анушкевичус (Івано-Франківськ) і Сергій Мельник (Хмельницький) на поточний момент "за" Володимира Гройсмана. Цього явно не досить, тим більше що голосують уповноважені представники всіх членів Асоціації міст України. Один член Асоціації міст України - один голос. Неважливо, якої величини місто, районний це або обласний центр. Плюс відкрите голосування. При такому розкладі - "думці" майже единогласность голосування забезпечена", - додав Мінаєв.

Читайте також: За неофіційними даними, Янукович розглядає питання про відставку голів семи областей і Севастополя