ua en ru

Мер Полтави Мамай зустрівся з мітингувальниками, які вимагають зниження комунальних тарифів

Мер Полтави Олександр Мамай зустрівся з мітингувальниками, які вимагають зниження комунальних тарифів або його відставки. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

З ранку біля входу до Полтавської міської ради представники опозиції (партія "УДАР Віталія Кличка" і ВО "Свобода") і жителі міста перекривши дорогу, почали мітинг з вимогою скликати позачергову сесію міськради і скасувати на цій сесії тарифи.

Також мітингувальники вимагали проведення зустрічі з мером Олександром Мамаєм.

Коли їм повідомили, що мер перебуває в дитячому садку, мітингувальники взяли мерію штурмом, зламавши двері в кабінет мера.

Мер Полтави Мамай зустрівся з мітингувальниками, які вимагають зниження комунальних тарифів

Після цього мер з'явився в міськвиконкомі і вийшов до мітингувальників. Він спробував викласти свої аргументи на користь прийнятого міськвиконкомом рішення про підвищення тарифів на обслуговування будинків. Проте мітингувальники з ним не погодилися і поставили меру ультиматум: або він знижує тарифи на ЖКГ або йде у відставку.

Після зустрічі мер покинув зал засідань. Люди кинулися за ним, однак міліціонери перекрили доступ. Почалася бійка. В міськвиконком Полтави наводити порядок вже прибув спецпідрозділ "Беркут".

Разом з тим у міліції стверджують, що правопорушень у міськраді не зафіксовано, міліція справляється зі своїми обов'язками і контролює ситуацію.