ua en ru

Мер одного з міст Одеської обл. затриманий за отримання 203,5 тис. грн хабара

Працівники Головного слідчого управління спільно з Департаментом державної служби боротьби з економічною злочинністю Міністерства внутрішніх справ України та Генеральною прокуратурою України затримали мера одного з міст Одеської області під час отримання ним хабара в сумі 203,5 тис. грн. Про це повідомляє сьогодні прес-служба МВС України.

Згідно з повідомленням, чиновник разом з двома непрацюючими спільниками вимагав у місцевого бізнесмена 100 тис. дол за передачу йому в оренду земельної ділянки площею майже 10 га. Правоохоронці затримали зловмисника разом зі спільниками "на гарячому" - під час отримання частини незаконної винагороди в сумі 203,5 тис. грн.

Слідчі дії стосовно хабарника проводилися в рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Підозрювані затримані.

Раніше сьогодні деякі ЗМІ повідомляли, що мер міста Арциз Одеської області Юрій Михайлов затриманий під час отримання 200 тис. грн хабара.

Читайте також: Правоохоронці затримали на хабарі мера одного з міст Донецької області