ua en ru

Мер Курахове вирішив подати до суду на Яроша

Мер Курахове вирішив подати до суду на Яроша На фото: Сергій Сажко

Мер Курахове, кандидат у народні депутати Сергій Сажко вирішив подати до суду на лідера партії "Правий сектор" Дмитра Яроша за наклеп. Про це Сажко заявив журналістам.

Сажко вимагає спростування неправдивих звинувачень у підтримці сепаратизму та участі в т.зв. референдумі за ДНР. Сажко не сумнівається в тому, що звинувачення, які пролунали у пресі від Яроша, а також поширені недавно в Інтернеті повідомлення, у яких його звинувачують у сепаратизмі, пов'язані винятково з його участю у виборах по 59-му округу (сел. Велика Новосілка Донецької області).

Його опонент на виборах - заступник командира добровольчого батальйону "Дніпро-2" Валентин Манько, за словами Сажка, не маючи реальної підтримки на окрузі, за допомогою збройного тиску, батальйону "Дніпро" і "Правого сектора" намагається прийти у владу.

"Я з повагою ставлюся до багатьох бійців "Правого сектора". Частину з них знаю особисто. Це дійсно патріоти, що вболівають за інтереси нашої країни. Однак у цих організаціях є люди, які, прикриваючись патріотичними гаслами, переслідують свої особисті і бізнес-інтереси. Можливо, Дмитра Яроша ввели в оману. Можливо, зараз просто політично вигідно представити ситуацію як боротьбу "сепаратизму" і "патріотизму". Але в реальності справа в іншому. Справа в тому, що людина, яка не користується підтримкою в окрузі і програє вибори, хоче будь-яким шляхом пройти у владу, використовуючи для цього своїх соратників і прикриваючись патріотизмом", - заявив Сажко.

Він сказав, що для нього образливо чути звинувачення в сепаратизмі після всіх зусиль, покладених для того, щоб місто Курахове, яке знаходиться на Донбасі і мером якого він є, не стало частиною території ДНР.

"Наша територія завжди була і буде частиною України. Для того, щоб показати, що Схід і Захід України - єдині, було багато зроблено і до війни: культурні обміни між Львівською областю та Донецькою, поїздки, зустрічі. Після початку заворушень на Донбасі ми проводили велику роботу серед населення, в результаті якої ідеї ДНР не знайшли підтримки у наших жителів. Я пишаюся тим, що в Кураховому не прозвучало жодного пострілу за весь час, при тому, що місто знаходиться майже на кордоні із зоною АТО. Я пишаюся тим, що ми змогли організувати підвезення води і продуктів, прийняти і розмістити біженців, почати опалювальний сезон. У 20 км від лінії фронту, без підтримки, без ресурсів, це було дуже непросто. Але включилися всі: і жителі міста, і підприємства, і ми. І все вийшло", - зазначає Сажко.

"Я вдячний міліції, армії і батальйонам за те, що допомогли утримати порядок у Кураховому. Але вважаю абсолютно неприйнятним, коли бійці батальйонів, на чиєму рахунку справжні подвиги, який тиждень втягнуті в інтриги виборів, у яких їх командир, на жаль, програє", - додає він.

На думку Сажка, найбільшою небезпекою нинішньої ситуації, у якій 59-й округ залишається єдиним округом країни, де не завершено підрахунок голосів, є навіть не те, що під сумнів ставиться прозорість парламентських виборів в Україні. Він вважає, що для тих жителів округу, які не повірили ДНР, дуже важливо вірити в Україну як правову демократичну державу.

"Ця віра зараз під великою загрозою, оскільки у верховенстві закону і справедливості змушує сумніватися те беззаконня, яке відбувається в окрузі", - заявив Сажко.

"Ми не пустили в Курахове т.зв. ДНР, незважаючи на мітинги і спроби захоплення влади. Нам вдалося відбити спроби штурму мерії. Населення міста буквально за кілька місяців стало на чверть більше - ми прийняли тисячі біженців. Ми прожили непрості місяці, зберігши Курахове у складі України. Саме тому я вимагаю спростування неправдивих звинувачень на мою адресу", -резюмує мер Курахового.