ua en ru

​​​​​​​В мене є тисяча доларів. У що її вкласти

​​​​​​​В мене є тисяча доларів. У що її вкласти

Коли з'являються вільні гроші, ми замислюємося про інвестиції. Не хочеться, щоб накопичення поступово з'їдала інфляція, адже гроші повинні працювати. Які варіанти можна розглядати для вкладень - розкажуть експерти кріптобіржі Currency.com.

Для чого інвестувати

Інвестиції - це відмінний спосіб не тільки зберегти накопичення, але і примножити їх. Отриманий прибуток можна перевести в готівку або вкласти повторно. Дохід можна витратити на подорож, навчання, пенсійні накопичення або іншу фінансову мету.

Щоб інвестувати, не обов'язково завжди стежити за новинами ринку. Можна хоча б залишити гроші на депозиті або вкластися в держоблігації. Але час, коли можна було просто зберігати готівку в конверті або гроші на рахунку, який не працює, давно минув.

Чому депозит в банку - не найкраще рішення

Найпростіший і тому найпопулярніший спосіб - вклад у банку. В Україні банки в середньому пропонують 2-3% річних для вкладів. Тобто, якщо ви покладете на депозит тисячу доларів, то за 12 місяців отримаєте від $ 16 до $ 25. Це непоганий варіант зберегти гроші за умови, що інфляція в країні не перевищить ці самі 2-3%.

Однак за даними Національного банку України, зараз інфляція досягла 10,2% - тобто ваш дохід з депозиту її не покриє. Крім того, ви не зможете заробити більше, ніж вказано в договорі.

Держоблігації

Ще один традиційний вид інвестицій - державні цінні папери. Облігації внутрішньої державної позики України (ОВДП) доступні тільки на внутрішньому ринку. Мінфін розміщує облігації на аукціонах один-два рази на місяць.

Плюси ОВДП як засобу збереження і накопичення грошей в тому, що їх погашення забезпечено державою. Їх надійність вище депозиту в комерційному банку. Відсотки і прибуток від купівлі-продажу держоблігацій не обкладаються податком (утримується тільки збір в 1,5%). Середня прибутковість становить 11-12,9%.

Однак у пересічних інвесторів є складність з покупкою цих цінних паперів безпосередньо. Щоб придбати держоблігації, доведеться звернутися до ліцензованому торговцю - банку, брокеру або інвестиційної компанії.

Банки пропонують пакети з інвестицій в держоблігації, починаючи з тисячі гривень ($ 37,6). Клієнт також може вибрати зручний термін інвестування: від року до п'яти років.

Дорогоцінні метали

Інвестиції в золото і інші дорогоцінні метали знижують загальну волатильність портфеля. До плюсів також можна віднести здатність дорогоцінних металів зберігати цінність в довгостроковій перспективі.

Якщо ми говоримо не про фізичне втілення дорогоцінних металів (злитки, монети і т.д.), то ф'ючерси на них можна купити на біржах. Треба розуміти, що для торгівлі ф'ючерсами необхідно мати достатній досвід, так як це високоризиковий актив, і брокерський рахунок. Також можна звернутися до професійного брокеру.

Якщо ви хочете спробувати самостійно торгувати токенізірованним золотом або іншими токенізірованнимі сировинними активами, вам підійдуть токенізірованние активи на кріптобірже Currency.com. Наприклад, на кріптобірже Currency.com ви зможете самі вибрати торгову стратегію, познайомитися з токенізірованнимі активами і прийняти рішення. На кріптоплатформе є безкоштовна академія, яка допоможе початківцям трейдерам у всьому розібратися.

Акції технологічних гігантів

Якщо ви хочете інвестувати в акції компаній, почніть з найнадійніших: з технологічних гігантів Силіконової долини Amazon, Alphabet (Google), Facebook, Apple або Microsoft. Відзначимо, що деякі біржі і банки дозволяють торгувати акціями цих компаній лише кваліфікованим трейдерам.

Якщо говорити про прибутковість, то за рік акції Apple виросли на 24,73%, Alphabet - на 86,09%, Facebook - на 30,12%, Amazon - на 5,44%, а Microsoft - на 36,89%.

​​​​​​​В мене є тисяча доларів. У що її вкласти

Акції ТехноГігант - простий і зрозумілий інструмент для початківців. Втім, досвідчені інвестори типу Уоррена Баффета також вважають за краще мати в своєму портфелі акції великих компаній.
Ви також можете торгувати токенізірованним акціями цих та інших компаній на кріптобірже Currrency.com

Криптовалюти

Актив, в який стали все більше інвестувати в останній рік, - це криптовалюта. Про цифрові активи є два діаметрально протилежних думки. Одні кажуть, що криптовалюта - це нове золото, а інші - що це велика мильна бульбашка. Основна складність кріптовалютного ринку для початківців трейдерів - висока волатильність. Тому вкладайте в монети лише ту суму, яку можете собі дозволити втратити.

Плюс інвестування в криптовалюту - це можливість отримати більш високий дохід у відсотках, ніж за описаними вище активів. Але і ризики зростають в геометричній прогресії. На кріптобірже Currency.com при торгівлі біткоіни, ефіром, XRP і іншими популярними криптовалюта можна виставити так званий стоп-лосс. Цей автоматичний інструмент дозволяє негайно продати актив, якщо його ціна опуститься нижче встановленої вами точки.

Судячи з історії курсів, найбільші криптовалюта підходять для довгострокових інвестицій. Наприклад, якби незабаром після запуску Ethereum в 2016 році ви б вклали в нього $ 100, то до кінця вересня 2021 року біля вас на рахунку виявилося більше $ 123 тисяч.

Повідомлення містить інформацію про рух ринку, не є інвестиційним дослідженням, не повинно розглядатися в якості інвестиційної ради.