Менше цукру, картоплі та хліба: як змінилося харчування українців за 10 років
Державна служба статистики України оприлюднила дані про споживання продуктів харчування в домогосподарствах за 2010-2020 роки. За цей час впало споживання усіх продуктів, окрім фруктів та м'яса.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Держстат.
За даними статистичного відомства, у розрахунку на одну особу у 2020 році споживання м’яса і м’ясопродуктів становило 5,2 кг на місяць. Це трохи більше, ніж у 2010 році - 5,1 кг.
Споживання молока і молочних продуктів знизилося з 19,2 до 18,9 кг, споживання яєць з 20 до 19 штук на місяць.
Крім того, споживання риби і рибопродуктів впало з 1,8 до 1,4 кг, олії з 1,8 до 1,4 кг, цукру з 3,0 до 2,4 кг.
Споживання картоплі знизилося з 7,7 до 6,0 кг, овочей - з 9,5 до 8,7 кг, фруктів, ягід, горіхів, винограду залишилося на рівні 3,7 кг, хліба - впало на з 9,3 до 8,0 кг на місяць.
Нагадаємо, за даними Держстату, середня енергетична цінність харчування добового раціону українців у 2018 році становила 2978 ккал на добу, що трохи менше, ніж у 2017 році (2994 ккал).