ua en ru

Менше цукру, картоплі та хліба: як змінилося харчування українців за 10 років

Менше цукру, картоплі та хліба: як змінилося харчування українців за 10 років Фото: українці скоротили споживання усіх продуктів окрім м'яса та ковбаси (Віталій Носач, РБК-Україна)

Державна служба статистики України оприлюднила дані про споживання продуктів харчування в домогосподарствах за 2010-2020 роки. За цей час впало споживання усіх продуктів, окрім фруктів та м'яса.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Держстат.

За даними статистичного відомства, у розрахунку на одну особу у 2020 році споживання м’яса і м’ясопродуктів становило 5,2 кг на місяць. Це трохи більше, ніж у 2010 році - 5,1 кг.

Споживання молока і молочних продуктів знизилося з 19,2 до 18,9 кг, споживання яєць з 20 до 19 штук на місяць.

Крім того, споживання риби і рибопродуктів впало з 1,8 до 1,4 кг, олії з 1,8 до 1,4 кг, цукру з 3,0 до 2,4 кг.

Споживання картоплі знизилося з 7,7 до 6,0 кг, овочей - з 9,5 до 8,7 кг, фруктів, ягід, горіхів, винограду залишилося на рівні 3,7 кг, хліба - впало на з 9,3 до 8,0 кг на місяць.

Менше цукру, картоплі та хліба: як змінилося харчування українців за 10 років