ua en ru

Голосування за меморандум миру і злагоди - це капітуляція перед Путіним, - Тягнибок

Антидержавний заколот на Донбасі неможливо подолати підписанням меморандумів з посібниками терористів і сепаратистів. Тому вчорашнє голосування парламенту за "меморандум миру і згоди" є продовженням реалізації кремлівського сценарію знищення єдності і незалежності України. Про це сьогодні в Миколаєві заявив кандидат на пост Президента від ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Голосування за меморандум - це капітуляція перед Путіним, тому що документ показує зовнішню агресію Росії як громадянський конфлікт в Україні, надає привілейованого статусу російській мові, щоб виключити дерусифікацію і закріпити штучну двомовність українців. Під гаслами децентралізації цей документ фактично ділить країну на нові феодальні князівства. Меморандум декларує розширення повноважень регіонів, хоча потрібно розширювати повноваження місцевих громад", - заявив Тягнибок.

За словами лідера українських націоналістів, прийняття меморандуму - це "загроза контрреволюції й свідчення формування так званої широкої коаліції, для якої партійно-олігархічні інтереси вище національних".

"У разі, якщо ця коаліція відбудеться, держава буде діяти за правилами, котрі нав'язує Путін, - і буде домовлятися з агресором замість боротьби з ним. Якщо так станеться - фактично буде законсервовано прогрес держави, не вдасться провести люстрацію влади і знищити корупційно-олігархічні схеми старого режиму", - додав Тягнибок.

Він також заявив, що вважає ПР і КПУ посібниками російських агресорів-терористів і закликав активізувати АТО.

"Терористи зараз втрачають підтримку, гроші перестали до них текти рікою, в їх середовищі відбувається постійна боротьба за владу, внутрішні конфлікти. Тому необхідно активізувати антитерористичну операцію, а не приймати меморандум, який тільки посилює їх позиції. Крім цього, потрібно негайно очистити парламент та силові структури від агентів і пособників Кремля", - зазначив кандидат у Президенти.

За словами Тягнибока, парламент, приймаючи подібні меморандуми, одночасно ігнорує законопроекти та постанови, які повинні посилити національну безпеку країни, зокрема, про лікування поранених учасників АТО, люстрацію органів влади і позбавлення депутатської недоторканності нардепа Олега Царьова.