ua en ru

Медведчук виграв суд у Парубія

Печерський райсуд Києва в п'ятницю, 15 серпня 2014 року, задовольнив позов лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука про захист честі і гідності. Про це повідомляє прес-служба "Українського вибору".

Повідомляється, що суд визнав недостовірною та такою, що принижує честь і гідність Медведчука інформацію, поширену екс-секретарем Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Андрієм Парубієм 4 липня на брифінгу РНБОУ, наступного змісту:

"Медведчук... є тим злочинцем, який протягом останніх років максимально брав участь у тому, щоб ця ситуація була створена";

"...лінія екстремістських груп, мережева структура створювалася протягом двох років. ... Фінансування цих груп здійснювалося через Медведчука";

"...Медведчук є одним з ключових організаторів і тих, хто готував заколот в Україні і хто створював підгрунття для того, щоб російські війська вторглися на територію України".

У прес-службі "Українського вибору" зазначили, що суд зобов'язав опублікувати на офіційному сайті РНБОУ спростування недостовірної інформації, оприлюдненої Андрієм Парубієм.