ua en ru

Медведчук: Зустріч "нормандської четвірки" вселяє надію на повну реалізацію мінських угод

Зустріч "нормандської четвірки" вселяє надію на повну реалізацію мінських угод. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Зустріч "нормандської четвірки" в Парижі вселяє надію на те, що Мінські угоди, безальтернативність і архіважливість яких була визнана світовим співтовариством (в тому числі і Генеральної Асамблеєю ООН), будуть реалізовані усіма сторонами у повному обсязі", - заявив він.

Політик вважає, що сторони змогли знайти компромісні рішення з усіх спірних питань.

"Домовленості, досягнуті в Парижі, у тому числі про проведення місцевих виборів на Донбасі, як заявив Президент України Петро Порошенко - за українським законодавством, і згідно з критеріями ОБСЄ, - це ще один крок на шляху встановлення миру і злагоди на Донбасі. Рукостискання президентів України і Росії, принципова позиція президента Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо невідкладного та неухильно виконання мінських угод свідчать про те, що сторони виробили "дорожню карту" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі мирним шляхом і збереження територіальної цілісності України", - резюмував він.