ua en ru

Медведчук: В Україні хочуть повністю знищити освітню систему

В Україні хочуть повністю знищити освітню систему. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"На початку жовтня, якраз напередодні свого професійного свята, українські вчителі отримають невелику надбавку до зарплати: вперше за півтора роки реформ держава вирішила потурбуватися долею бюджетників (правда, зробила це навмисно показово - напередодні місцевих виборів)", - заявив він.

Політик зазначає, що на тлі знецінення національної валюти практично в три рази, багаторазового зростання цін на продукти, ліки, проїзд у транспорті та комунальні послуги "обіцяне підвищення на 19% виглядає як знущання".

"А якщо проаналізувати "реформаторські" ініціативи чиновників, то складається враження, що в Україні взагалі мають намір на корені знищити освітню систему. Через низькі зарплати і відсутність соціальних пільг молодь відмовляється йти до школи. Однак уряд це не хвилює", - заявив він.

За словами Медведчука, нова влада в Україні діє методами своїх попередників.

"Тому в День вчителя хочеться від усієї душі побажати нашим дорогим наставникам, педагогам, викладачам та вихователям твердої впевненості в тому, що часи невеж і невігласів у владі скоро кануть в Лету. Що суспільне становище і професійний престиж педагогів будуть підняті на той рівень, який відповідає поставленим перед ними завданням - розбудити в кожній дитині творця, особистість, виховати людину з сучасним мисленням, здатної реалізуватися, стати справжнім громадянином і патріотом своєї країни. Адже скільки б не минуло часу, а слова Сократа, сказані про вас, дорогі вчителі, не втрачають своєї актуальності: "Більш корисний державі той, хто зробить багатьох здатними управляти державою, ніж той, хто управляє нею сам", - резюмував політик.