ua en ru

Медведчук розкритикував заяву Яценюка щодо скорочення споживання газу

Жонглюючи цифрами, вирваними із загальної статистики, чинна влада намагається замаскувати свої промахи і ввести в оману українців, переконуючи в тому, що економічна ситуація у країні стабілізується. Таку думку у своїй статті на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

Політик не згоден із заявою прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про те, що скорочення споживання газу відбулося завдяки реформі газового сектора, запровадженню ринкових тарифів на газ, широкій програмі надання субсидій і програмі енергоефективності.

"По-перше, ухвалений парламентом у квітні закон України "Про ринок природного газу", який був представлений як головний крок у реформуванні газового сектору, набрав чинності лише 1 жовтня. Який буде ефект від дії цього закону, спрогнозувати складно, важливо інше: еврореформаторы прибрали з нього норму, яка передбачала, що на потреби населення повинен йти газ українського видобутку. Це означає, що тепер на законних підставах влада буде продавати українцям дорогий імпортний газ, у той час як в країні достатньо газу внутрішнього видобутку", - зазначив Медведчук.

За його словами, оптимізм, з яким уряд доповідає про те, що вітчизняна промисловість знизила споживання газу на 24,1%, а населення і бюджетні організації - на 21,5%, викликає лише подив, оскільки це свідчить про економічний занепад країни.

"За підсумками вересня Україна вибула з топ-10 найбільших світових виробників сталі. Цілком закономірно, що нокаутированная провальною політикою еврореформаторов промисловість тепер споживає значно менше енергоресурсів", - зазначив Медведчук.

"По-третє, що стосується населення, то економія газу відбувається не за рахунок энергомодернизации. Нонсенс, оскільки люди і раніше далеко не завжди могли собі це дозволити, а тепер, після тотального зубожіння, і поготів. Народ просто економить з останніх сил, оскільки тепло в будинках вже стало для багатьох недозволеною розкішшю", - резюмував він.