ua en ru

Медкомісію, яка обстежить Тимошенко, очолила перший заступник міністра охорони здоров'я Моісеєнко

У Харків прибула комісія лікарів, які проведуть обстеження колишнього прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, повідомляє радіо "Свобода". Члени комісії прибули з Києва літаком. У складі комісії - 11 лікарів: п'ятеро іноземних лікарів (двоє - з Німеччини, троє - з Канади) і шестеро українських. Медкомісію очолила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко.

За її словами, екс-прем'єр Тимошенко може відмовитися від обстеження будь-якого фахівця зі складу медичної комісії. "Ми домовилися, що комісія буде спільна, ми можемо обговорювати якісь речі. Але якщо Юлія Володимирівна не згодна з якимось або українським фахівцем, або з канадським, або з німецьким, якщо вона не погодиться спілкуватись з ним і не захоче, щоб він брав участь в обстеженні - це не є проблемою", - сказала Моісеєнко.

Зазначимо, раніше прес-служба партії "Батьківщина" повідомила, що працівники Качанівської колонії не допускають до Тимошенко її захисника Сергія Власенка.

Власенко заявив, що вчора він отримав від екс-прем‘єр-міністра завдання та підготував довідку про юридичні аспекти медичного обслуговування людей в місцях позбавлення волі, однак, "ані побачити Тимошенко, ані передати їй документи він не може".

Нагадаємо, Тимошенко зараз у Качанівській виправній колонії відбуває покарання, встановлене вироком Печерського районного суду м. Києва за перевищення повноважень при підписанні в 2009 р. газових контрактів з РФ. Соратники Тимошенко неодноразово заявляли про погіршення її здоров'я, зокрема про наявність проблем зі спиною, через які вона не може ходити. У той же час, як повідомляла Пенітенціарна служба України, екс-прем'єр відмовлялася від прийняття призначених фахівцями МОЗ медичних препаратів і наполягала на обстеженні її незалежними лікарями.