ua en ru

МНС: На "Солотвинському солеруднику" може виникнути провал, який завдасть державі збитків на 184,3 млн грн

На "Солотвинському солеруднику" Тячівського району Закарпатської обл. може виникнути провал, який завдасть державі збитків на 184,3 млн грн. При чому технічні і матеріальні ресурси, необхідні для запобігання провалу (його засипки) та рекультивації землі, оцінюються в 198 млн грн. Про це сьогодні на прес-конференції заявив директор департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Квашука, ця катастрофа може статися через 3 роки, якщо не буде здійснено ніяких робіт для запобіганню загрози. Він зазначив, що тільки за останній квартал площа провалля збільшилося на 38% і продовжує збільшуватися.
"Тому загроза повного провалу "Солотвинського солерудника" існує і вона є дуже великою. Якщо нічого не робити, то вже за 3 роки величезна воронка поглине не тільки шахти, які там є, але й становитиме загрозу для 292 житлових будинків, двох школ, поліклініки, лікарні, дитячих садків, лінії електропостачання, газогону та інших об'єктів інфраструктури", - наголосив експерт.
В.Квашук зазначив, що міністр з надзвичайних ситуацій України Віктор Балога вже звернувся до прем'єр-міністра України Миколи Азарова і запропонував терміново провести нараду під егідою Національної академії наук України для вирішення цієї проблеми.