ua en ru

МБРР виділив 89,4 млн грн на реконструкцію ділянки дороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта

Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) виділив 89,4 млн грн на проведення реконструкції 5 км дороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта на ділянці Перевальне - Ангарський перевал.

Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) виділив 89,4 млн грн на проведення реконструкції 5 км дороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта на ділянці Перевальне - Ангарський перевал. Про це повідомляє прес-служба Республіканського комітету АР Крим з транспорту і зв'язку.

За словами начальника Служби автомобільних доріг в АР Крим Валентина Завойчинського, проектом організації дорожнього руху передбачено до чотирьох смуг руху (проїжджа частина буде розширена з 9 до 14 метрів), що дозволить зменшити аварійність на дорозі та забезпечити поліпшення умов руху для тролейбусного транспорту. У ході робіт планується перенесення 241 опори тролейбусної контактної мережі, установка 179 дорожніх знаків і 6,8 км бар'єрного огородження.

Ремонт проводиться в рамках реалізації інвестиційного проекту "Покращення автомобільних доріг та безпеки руху".

Наразі Державним агентством автомобільних доріг України завершуються переговори з МБРР про доповнення до чинного проекту ділянки дороги: продовження ремонту дороги безпосередньо до Ангарського перевалу. Рішення планується ухвалити у вересні 2013 р. в перспективі за рахунок того ж джерела можна очікувати ремонту зазначеної дороги до м. Ялти.