ua en ru

Мазурчак доручив профільним службам активізувати в Києві роботу з очищення покрівель будинків від бурульок

У зв'язку з підвищенням температури повітря, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак доручив профільним службам активізувати роботу з очищення покрівель будинків від бурульок та забезпечити комфортне пересування киян містом, повідомляє прес-служба КМДА.

Першочергово протиаварійні роботи рятувальники здійснюють у місцях, де є загроза травмування громадян (над входами до будівель, на тротуарах, у місцях масового скупчення людей, біля дитячих майданчиків тощо).

До очистки будинків житлового фонду від бурульок залучають і представників житлово-експлуатаційних організацій. До їхніх обов'язків також входить і забезпечення огородження небезпечних місць огороджувальними стрічками.

Оперативні підрозділи комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" у складі двох відділень щоденно здійснюють рейди зі зняття бурульок із дахів будівель. Так, упродовж місяця надійшло 90 замовлень, у більшості випадків від закладів соціальної сфери.

За інформацією районних держадміністрацій, за минулу добу від бурульок очищено 294 дахів (козирків) та близько 1 тис. 940 небезпечних місць огороджено обмежувальними стрічками.

У головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій КМДА закликають бути обережними та уважними, пересуваючись містом у період танення снігу.

Нагадаємо, раніше глава КМДА Олександр Попов доручив усім службам Києва підготуватися до можливої ​​повені під час відлиги.