Причиною отруєння стало порушення зберігання та приготування харчових продуктів
В результаті масового отруєння в оздоровчому комплексі Долинського району Івано-Франківської області у лікарні опинилися 76 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-службы Головного управління Держпродспоживслужби.
Діагноз госпіталізованих - "гострий гастроентероколіт", "сальмонельоз" .
"Попередньо встановлено, що виникненню спалаху ймовірно сприяло порушення технологічного процесу при приготуванні та зберіганні тушкованої індичої печінки, умов і термінів зберігання харчових продуктів, транспортування харчових продуктів здійснювалося з порушеннями санітарних вимог", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, за фактом масового отруєння прокуратура порушила кримінальне виробництво. Зокрема, кримінальну справу порушено за 1 ч.. ст. 325 КК України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь".