ua en ru

Мартиненко вважає, що НАБУ буде фальсифікувати проти нього нові підозри

Мартиненко вважає, що НАБУ буде фальсифікувати проти нього нові підозри Фото: Микола Мартиненко

Мартиненко впевнений, що справа проти нього розвалилася

Колишній народний депутат Микола Мартиненко прогнозує, що керівники НАБУ Артем Ситник і Гізо Углава будуть висувати йому нові "фейкові" підозри, оскільки справа проти нього розвалилася. Про це екс-депутат заявив журналістам після засідання Апеляційного суду Києва, який залишив без задоволення скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і підтвердив рішення першої інстанції про взяття Миколи Мартиненка на поруки, повідомляє прес-служба колишнього депутата.

"Справа Мартиненка" розвалилася, оскільки є сфальсифікованою. Тому НАБУ і САП будуть придумувати нові підозри, спекулюючи на антикорупційній тематиці. НАБУ повністю контролює група Саакашвілі, яка втекла з Грузії. Ситник і Углава працюють на дострокові вибори Верховної Ради. Вони приватизували НАБУ і фабрикують відносно мене справи з політичних мотивів. Хотіли спровокувати розвал коаліції і запустити механізм перевиборів парламенту. А потім самі підуть у ВР за списком партії Саакашвілі", - заявив екс-депутат.

"Але, як показує останнє опитування Центру Разумкова, рейтинг політичної сили Саакашвілі - менше 1%. Тому вони намагаються піаритися за допомогою НАБУ, показувати, які вони "антикорупціонери". Краще б вони поїхали до Грузії, свою корупцію розкрили. Саакашвілі перебуває під кримінальною статтею, за якою йому світить 14 років. І Сакварелідзе там знаходиться, і Углава ... Чому вони не поїдуть в Грузію? Я не боюся тут стояти перед судом і перед слідством", - додав Мартиненко.

Він зазначив, що "через півтора року гучних заяв про "справу Мартиненка" керівники НАБУ і САП опинилися в глухому куті". "А після провалу мого безпідставного арешту керівники НАБУ втратили свій головний піар-козир. У них не вийшло телекартинки: НАБУ затримує людину, яка навіть не думала ховатися, а Ситник і Углава під оплески Саакашвілі вішають собі на груди медаль "За відвагу", - зазначив екс-депутат.

Мартиненко нагадав, що визнати особу винною у вчиненні злочину відповідно до статті 62 Конституції може лише суд, а не НАБУ або САП. "Порука стосується лише виду запобіжного заходу, а не оцінки наявності чи відсутності вини. Зате НАБУ і САП результат своєї роботи зводять до піару на затриманні. Хоча я півтора року тому добровільно відмовився від депутатського імунітету і нікуди не тікав".

За його словами, НАБУ і САП і в подальшому будуть намагатися фальсифікувати нові справи, висуваючи чергові підозри.

"НАБУ в розпачі. Ситник і Углава за підтримки САП висмоктують з пальця інформаційні приводи на зразок звернення до суду про арешт мого майна - хоча з процесуальної точки зору це ні на що не впливає. Також керівники НАБУ планують в порушення закону вкидати в ЗМІ вирвані з контексту процесуальні документи. Ситник коментує деталі мого допиту, хоча юридично не має права це робити...", - наголосив Микола Мартиненко.

Він заявив, що "рівень абсурдності в роботі НАБУ і САП зашкалює". В якості прикладу екс-нардеп навів вимогу САП заарештувати його на тій підставі, що він дав раніше інтерв'ю ЗМІ: "Якщо НАБУ і САП говорять неправду, я маю повне право сказати прилюдно, що це неправда. Такі звинувачення показують це у них останні докази проти мене".