ua en ru

Мартиненко прогнозує підтримку Радою законопроекту про зменшення "зеленого тарифу"

Парламентський комітет з ПЕК рекомендує Верховній Раді України підтримати законопроект №2010-д, який дозволить вже з 1 липня поточного року зменшити майже вдвічі "зелений тариф" на електроенергію з сонячної енергії. Про це повідомила прес-служба комітету.

Голова комітету з ПЕК Микола Мартиненко, який є співавтором цього законопроекту, прогнозує його підтримку Верховною Радою вже на цьому тижні. "Я докладав і докладу для цього всі зусилля, незважаючи на відверту брехню, яку поширюють деякі нечистоплотні народні депутати та інтернет-видання", - зазначив голова комітету.

Цей законопроект, парламентський комітет затвердив більшістю голосів ще 22 квітня. А на наступному засіданні 3 червня комітет одноголосно рекомендував Верховній Раді продовжити цю норму на період з 1 липня 2015 р. до 1 січня 2017 року. Комітет також рекомендував скоротити вдвічі термін підготовки законопроекту до другого читання, щоб він набув чинності як закон до 1 липня поточного року.

Відзначається, що після його підтримки Верховною Радою "зелений тариф" на електроенергію з сонячної енергії буде зменшено майже вдвічі.

Автори законопроекту наголошують, що прийняття цього законопроекту створить можливості для оптимізації структури ринку виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, сприятиме зниження цінового навантаження на споживачів електроенергії.

"Компанії, які мають відношення до Клюєва, не є єдиними одержувачами коштів оптового ринку сонячної електроенергії за "зеленим тарифом". У цьому сегменті працюють і міжнародні компанії, до яких він не має відношення. Тим не менш, профільний комітет пішов на рішення щодо різкого зменшення цього "зеленого тарифу" і сподівається на його підтримку Верховною Радою", - повідомляє прес-служба комітету з ПЕК.