ua en ru

Мартін Каллен: Збірні Англії і Нідерландів на час Євро-2012 житимуть в Польщі

Збірні Англії і Нідерланди по футболу на час Євро-2012 житимуть в Польщі. Про це операційний директори УЄФА Мартін Каллен сказав журналістам в Харкові, передає кореспондент РБК-Україна.
На питання, чи послідує Нідерланди і Англія прикладу Франції, яка прийняла рішення жити в Донецьку на час Євро-2012, Мартін Каллен відповів: "Нідерланди і Англія розміщуватимуться в Польщі, тому що це рішення було прийняте ще до жеребкування". На уточнююче питання, що це може скласти незручності при підготовці до матчів, Каллен відповів, що не бачить в цьому немає жодних проблем. "В кожної команди є свій літак. Від Польщі до України можна долетіти за годину-півтори. Тому я не бачу жодних проблем в тому, що вони розміщуватимуться в Польщі, а грати в Україні", - сказав представник УЄФА.
Крім того, директор Місцевого організаційного комітету Євро-2012 Маркіян Лубкивський додав, що решта збірних поки визначаються, але в будь-якому разі проблем з присутністю топ-збірних команд в Україні не буде, оскільки всі команди, які грають в Україні приїжджатимуть за день до матчу і використовуватимуть українські бази як трансферні. "Решта збірних визначаються, делегації відвідують і Київ, і Харків і навіть Крим. Тому я не виключаю, що з'являться збірні, які виберуть місцем свого базування Україну. Але, я б хотів підкреслити, що команди використовуватимуть не лише тренувальні бази, вони використовуватимуть трансфертні тренувальні центри, яких в Україні досить", - сказав Лубківський.
Відзначимо збірна Нідерландів всі свої матчі в групі гратиме в Харкові на стадіоні "Металіст". Команда Англії свої матчі проведе в Києві і Донецьку.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво збірною Франції до кінця січня 2012 року укладе угоду з донецьким "Шахтарем" відносно розміщення команди під час фінальної частини чемпіонату Європу з футболу 2012 р.
Всі результати жеребкування Євро-2012 можна поглянути тут.