ua en ru

Мар'їнка: в ІС розповіли про перебіг вчорашнього бою

Мар'їнка: в ІС розповіли про перебіг вчорашнього бою Фото: Дмитро Тимчук

Бойовики більше не робили спроб наступу під Марьинкой

У групі "Інформаційний спротив" (ІС) розповіли про перебіг вчорашнього бою під Марьинкой Донецької області. Подробиці зіткнень описав на своїй сторінці Facebook Дмитро Тимчук.

"Вчора, 03.06.2015, приблизно з 04.10 ранку, російсько-терористичні війська почали масований обстріл позицій українських військ в районі н. п. Мар'їнка. Починаючи з 6.45-7.00 на ділянці Мар'їнка - Красногорівка російсько-терористичні війська перейшли до активних наступальних дій", - написав він.

У обстріл з боку бойовиків, за даними групи ІС, брали участь: два підрозділи 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" (близько 18 установок), вісім 152-мм гармат "Мста-Б", не менше шести 152-мм САУ 2С3 "Акація", три одиниці 152-мм самохідних знарядь 2С5 "Гіацинт".

Також було зафіксовано кілька "кочують" батарей 122-мм гармат-гаубиць Д-30 - 14 гармат, розбитих на 2 підрозділи. У масовому порядку застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети.

"Після невдалої спроби наступу на позиції сил АТО бойовики застосували реактивні системи залпового вогню. Тричі нанесені масовані удари з РСЗВ БМ-21 "Град" як по передньому краю, так і за тактичним тилах наших військ (крім того, приблизно в 11.30 зафіксований залп РСЗВ 9К58 "Смерч" з тактичних тилах українських військ і цивільних об'єктів в районі н. п. Курахове)", - розповів Тимчук.

З 10.00 бойовики перейшли в атаку силами двох тактичних груп: уздовж Донецької кільцевої дороги від Олександрівки і через Старомихайловку на Красногорівки.

Одночасно були помічені групи піхоти противника в районі н. п. Новгородське, які спробували просунутися на північ від Авдіївки. Як наголошується, в результаті кількох тактичних маневрів і спроб діяти через фланги, бойовики після півторагодинного близького вогневого бою були змушені відійти у бік західних околиць Горлівки.

"В результаті вогневого бою на західній і південно-західній околиці Мар'їнки противнику вдалося ціною втрати декількох одиниць бронетехніки і транспорту досягти передового блок-посту українських військ і зайняти його (це і стало максимальним досягненням російсько-терористичних військ за добу)", - наголошується в повідомленні Тымчука.

Підрозділи бойовиків північніше і південніше Мар'їнки потрапили під вогонь сил АТО.

У підсумку, за даними ІС, бойовики понесли настільки значні втрати, що були змушені зупинитися, і сконцентрували артилерійський вогонь на опорних пунктах і позиціях українських військ, однак безрезультатно.

При цьому, як пише Тимчук, починаючи з 13:00 українські війська підтягнули свою артилерію.

"Українськими військами було завдано комбінований удар ствольної і реактивної артилерії за рубежу, якого на той момент досягли сили противника. Також була здійснена контратака до залишеного раніше блокпосту сил АТО", - повідомили в ІС.

Після цього бойовики були змушені залишити блокпост і відійти в сторону Олександрівки.

"До кінця дня підрозділи ЗСУ остаточно придушили в районі Мар'їнки опір противника. У нічний час супротивник проводив активні обстріл позицій сил АТО, без спроб відновлення наступальних дій", - підсумував Тимчук.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление» (н.п.Марьинка, 03-04.06.2015)Вчера, 03.06.2015, приблизительн...

Posted by Дмитрий Тымчук on 3 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, за останніми даними, в бою під Марьинкой загинули 4 військових, ще 39 бійців отримали поранення.