ua en ru

Макеєнко пропонує прийняти за основу опозиційний проект закону про введення в роботу електронної системи Рада-3

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект постанови № 2174/П "Про прийняття за основу проекту постанови Верховної Ради України про затвердження положення про програмно-технічний комплекс - електронна система Рада-3" і № 2173/П "Про прийняття за основу проекту закону України про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України ". Проекти постанов ініційовані главою регламентного комітету Ради, нардепом від ПР Володимиром Макеєнко.

Документами пропонується затвердити положення про програмно-технічний комплекс - електронна система Рада-3, за допомогою якого забезпечується організація та ведення пленарних засідань Верховної Ради України, а також здійснюється інше інформаційно-технічне забезпечення діяльності ВР.

Крім того, пропонується внести відповідні зміни до регламенту Ради.

Нагадаємо, з початку поточного скликання Ради питання персонального голосування стало каменем спотикання. Опозиція не одноразово блокувала трибуну і зривала тижні пленарних засідань вимагаючи введення сенсорної кнопки для голосування.

В лютому 2013 р. депутати навіть продемонстрували як працює сенсорна кнопка: регіонали показали як легко можна обдурити електронну систему, а опозиція звинуватила апарат ВР у зміні налаштування системи.