ua en ru

Махніцький сьогодні планує реорганізувати управління внутрішньої безпеки ГПУ

Сьогодні генеральний прокурор України Олег Махніцький підпише наказ про реорганізацію управління внутрішньої безпеки ГПУ.

Сьогодні генеральний прокурор України Олег Махніцький підпише наказ про реорганізацію управління внутрішньої безпеки ГПУ. Про це він сьогодні повідомив в кулуарах Верховної Ради, розповідаючи про люстрацію в ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні на розгляді у мене вже є відповідний наказ, що стосується реорганізації Управління внутрішньої безпеки. Згідно з проектом цього наказу, Управління внутрішньої безпеки ГПУ має бути виведено з підпорядкування Головного управління кадрів підпорядкований безпосередньо генеральному прокурору. Крім того, працівники управління внутрішньої безпеки, які діють в обласних прокураторів також виводяться з підпорядкування прокурорів областей і підпорядковуються безпосередньо управлінню внутрішньої безпеки. Таким чином починається процес люстрації", - заявив генпрокурор.

Він додав, що відповідний наказ планує підписати сьогодні відразу після погодження відповідними службами.

За його словами, Управління внутрішньої безпеки ГПУ поставлені чіткі завдання щодо порядності та професійності, законності дій прокурорських працівників.