ua en ru

На Мадагаскарі через епідемію чуми померли майже 100 осіб, - ВООЗ

На Мадагаскарі через епідемію чуми померли майже 100 осіб, - ВООЗ Фото: Всесвітня організація охорони здоров'я (facebook.com/WHO)

Епідемія чуми на Мадагаскарі почалася раніше очікуваного часу

У ході епідемії чуми на Мадагаскарі померли 94 людини, хвороба могла поширитися за межі острова, передає Reuters з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я.

За словами чиновників ВООЗ, спалах чуми призвів до 1153 підозрілих випадків з серпня. Це викликає особливу тривогу, так як епідемія почалася раніше звичайного і переважно вражала міста, а не сільські райони.

За даними ВООЗ, всього з 2010 по 2015 роки на острові зафіксували 584 смерті від чуми. Організація направила на Мадагаскар антибіотики для лікування до 5 тис. пацієнтів, профілактичні препарати для до 100 тис. осіб, а також 150 тис. комплектів засобів індивідуального захисту. Близько 2 тис. медпрацівників стежать за тими, хто мав контакти з хворими на чуму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Мадагаскарі зафіксовано спалах легеневої чуми. Також повідомлялося, що ВООЗ здійснює підтримку в лікуванні та моніторингу ситуації з епідемією чуми.