ua en ru

Люстраційний комітет має намір домагатися люстрації Льовочкіна, Бойка та Довгого

Люстраційний комітет має намір домагатися люстрації Льовочкіна, Бойка та Довгого
Люстраційний комітет має намір домагатися люстрації екс-глави Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна, екс-віце-прем'єр-міністра, голови "Опозиційного блоку" Юрія Бойка, екс-секретаря Київради Олеся Довгого, а також інших одіозних фігур.

Люстраційний комітет має намір домагатися люстрації екс-глави Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна, екс-віце-прем'єр-міністра, голови "Опозиційного блоку" Юрія Бойка, екс-секретаря Київради Олеся Довгого, а також інших одіозних фігур. Про це йдеться в заяві комітету.

"Чому досі не покараний український "злочинець №1" Сергій Льовочкін? Чому Президент і Генеральна прокуратура закриває очі на такі одіозні постаті, як Юрій Бойко, Олесь Довгий, Юрій Мірошниченко, Нестор Шуфрич, Сергій Ківалов, Михайло Добкін, Юхим Звягільський та інші. Якщо до першого засідання не буде проведено законної люстрації, народ України має право зібрати новий майдан під Верховною Радою та публічно покарати злочинців, яким давно місце у в'язниці", - йдеться в заяві.

У комітеті підкреслили неприпустимість повернення зазначених політиків в Раду.

Нагадаємо, станом на 10 листопада люстраційний реєстр нараховував 354 звільнених чиновника.