ua en ru

У Львівській області напали з ножем на прикордонника

У Львівській області напали з ножем на прикордонника Фото: затримання нападника (dpsu.gov.ua)

У Львівській області чоловік дістав ніж та напав на прикордонника після питання про наявність документів та мету його перебування біля кордону. У поліцію було повідомлено про злочин.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Як повідомляється, інцидент стався учора ввечері, коли прикордонники відділу "Краківець" Львівського загону у районі одного з населених пунктів Яворівського району зупинили невідомого чоловіка та запитали мету його перебування у прикордонні. У відповідь незнайомець дістав ніж та накинувся на військового.

Правоохоронці здійснили попереджувальні постріли та, застосувавши спецзасоби, затримали чоловіка. В результаті нападу прикордонник не постраждав.

Зі слів зловмисника стало відомо, що він є жителем Львівської області, але підтвердити це не зміг, бо жодних документів з собою не мав. Причину нападу на правоохоронця він також не пояснив.

По даному факту до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 342 КК України (опір члену з охорони державного кордону) та ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Нагадаємо, раніше у Києві на проспекті Леся Курбаса між чоловіком та двома підлітками стався конфлікт, під час якого перший дістав ніж та поранив неповнолітніх.

Крім того, у Київської області чоловік смертельно вдарив ножем лікаря.