ua en ru

Львівський суд зупинив дію ухвали Львівської міськради про оголошення 8 травня Днем скорботи

Львівський окружний адміністративний суд зупинив дію ухвали Львівської міської ради від 25 квітня 2013 р. "Про оголошення 8 травня у м. Львові Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв тоталітарних режимів та Другої світової війни" до розгляду справи по суті. Про це повідомляє ZIK.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні на попередньому засіданні з приводу забезпечення позову, який подала прокуратура. Розгляд справи по суті призначено на 29 травня 2013 р. на 15:00.

Попередньо прокуратура вимагала визнати незаконною і скасувати частину ухвали Львівської міськради, яка стосується вивішування державного прапора з траурними стрічками та приспущення прапора на державних установах, оскільки такі рішення належать виключно до повноважень Верховної Ради України. Однак на сьогоднішньому засіданні представники прокуратури заявили про збільшення позовних вимог. Тепер вони вимагають визнати протиправною і скасувати всю ухвалу повністю, оскільки вона суперечить указу Президента, який встановлює 22 червня Днем скорботи і вшанування жертв війни.

Крім того, сьогодні Львівський окружний адміністративний суд також зупинив дію ухвали Львівської міськради від 25 квітня "Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова". Суд розгляне справу по суті й винесе рішення на своєму засіданні 29 травня 2013 р.

Читайте також: Прокуратура Львівської обл. оскаржує в суді рішення про заборону використання символіки СРСР