ua en ru

У Львові на хабарі затримали члена поліцейської комісії

У Львові на хабарі затримали члена поліцейської комісії Фото: Володимир Марусяк (facebook.com/volodymyr.marusjak)

Володимира Марусяка затримали на отримання 500 доларів

За підозрою в отриманні хабара затримали члена поліцейської комісії головного управління Нацполіції у Львівській області Володимира Марусяка. Про це повідомила голова комісії Вікторія Балицька у Facebook.

За її словами, Володимира Марусяка затримали у середу, 26 вересня, під час отримання 500 доларів за сприяння в прийнятті на роботу.

"Йому передав гроші родич кандидата на посаду опера, начебто, за позитивне голосування за нього після співбесіди (25 вересня). Власне під час передачі 500 доларів Володимир був затриманий співробітниками управління захисту економіки. Версія Володимира про те, що його підставили. Не можу це ніяк коментувати бо, повторюся, мені не відомі подробиці", - написала Балицька.

Також вона додала, що орієнтовно у п’яницю відбудеться обрання запобіжного заходу. Тоді й, припускає голова комісії, Марусяк зможе розповісти свою версію подій детальніше.

Крім того, Балицька уточнила інформацію про кандидата, за якого якобі і давали хабар. Зокрема, за словами голови комісії, хлопець відповів на всі питання і сумнівів в мотивації служити в поліції не викликав ніяких. Згодом комісія одноголосно рекомендувала його на службу.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області виданню ZAXID.NET, факт затримання члена комісії є - за ознаками отримання хабара в особливо великому розмірі (ч.3 ст. 368 ККУ). Речниця прокуратури Юлія Шевченко уточнила, що чоловіка затримали, але ще не повідомили про підозру.

Володимир Марусяк є адвокатом, керівним партнером юридичної фірми "Марусяк і партнери" та членом поліцейської комісії ГУНП у Львівській області як представник від громадськості. Ця комісія на співбесіді відбирає кандидатів на службу в поліцію.

У Львові на хабарі затримали члена поліцейської комісії

Нагадаємо, 30 серпня 2018 року у Хмельницькій області співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі у 16 тис. гривень двох інспекторів Управління патрульної поліції.