ua en ru

Луценко розповів про подробиці викрадення екс-помічника глави УПЦ МЦ

Луценко розповів про подробиці викрадення екс-помічника глави УПЦ МЦ Фото: екс-помічник предстоятеля УПЦ МП, митрополит Олександр Драбинко

У викраденні, імовірно, брав участь екс-голова київської поліції

Викрасти тодішнього помічника предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Олександра Драбинка наказав колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні регламентного комітету Верховної Ради. Про це повідомляє "5 канал".

"Колишній міністр Захарченко наказав для реалізації злочинного плану 17.06.2013 року, перебуваючи в приміщенні УМВС Києва, залучив його (екс-начальника київської міліції Валерія Коряка, - ред.) до участі у зазначеному протиправному діянні - незаконномупозбавленні волі Драбинка", - повідомив Луценко.

За словами генпрокурора, Захарченко наказав Коряку доставити помічника предстоятеля УПЦ МП до свого кабінету.

"Під час зустрічі Захарченко, діючи у попередній змові з Януковичем, маючи на меті незаконно позбавити свободи Драбинка, щоб змусити його вмовити патріарха відмовитися від посади митрополита, змусив Драбинка написати заяву про застосування до нього заходів безпеки. Формально, пан Драбинко погодився на охорону "Грифона", яка в подальшому переросла в конвой Драбинка", - розповів глава ГПУ.

За словами Луценка, народний депутат Вадим Новинський знав про наказ і перебував на цих зустрічах.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура звинуватила екс-президента України Віктора Януковича у незаконному тиску на УПЦ.