ua en ru

Луценко: у фракції БПП позбавлення Кононенка мандата підтримав один нардеп

Луценко: у фракції БПП позбавлення Кононенка мандата підтримав один нардеп Фото: Юрій Луценко

У той же час депутати від БПП повідомляють про підтримку близько 10 нардепів

На засіданні парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" пропозицію першому заступнику глави фракції Ігорю Кононенку скласти мандат підтримав один нардеп. Про це журналістам повідомив голова фракції БПП Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Так, піднімалася пропозицію про це (про складання мандата Кононенка, - ред.). Вона набрала один голос. Єгора Фірсова", - зазначив Луценко.

За його словами, якщо НАБ звинуватить Кононенка в корупції, фракція прийме необхідне рішення. Також Луценко зазначив, що фракція очікує, коли у Айвараса Абромавічуса поліпшиться стан здоров'я, і знову запрошує його відзвітувати на фракції.

Пізніше народний депутат від БПП Єгор Фірсов повідомив, що саме він виступив з пропозицією, щоб фракція прийняла рішення про позбавлення Кононенка мандата. За його підрахунками, відповідне рішення підтримали близько 10 депутатів.

За його словами, засідання фракції БПП пройшло динамічно.

"Можливо, був якийсь локальний конфлікт, без бійок. Так, були емоції, були крики десь, були аргументи, були факти, але депутати не билися", - зазначив він.

"Юрій Віталійович помилився. За пропозицію Ігорю Кононенку скласти мандат проголосував не один, а мінімум десять депутатів (Мустафа Найєм каже, що дев'ять). Причому на засіданні було десь 60 членів фракції, а не 140", - повідомив в Facebook нардеп Сергій Лещенко.

Нагадаємо, Кононенко заявив про готовність скласти мандат.