ua en ru

Луценко анонсував створення у ГПУ департаменту процесуального керівництва справ ДБР

Луценко анонсував створення у ГПУ департаменту процесуального керівництва справ ДБР Фото: Юрій Луценко (УНІАН)

Луценко розпорядився підготувати документи для формування такого департаменту до 15 квітня

Генеральний прокурор України Юрій Луценко анонсував створення у Генпрокуратурі департаменту процесуального керівництва розслідуваних Державним бюро розслідувань справ. Про це Луценко повідомив у ході брифінгу.

"З аналізу накопичення справ у органах прокуратури мусимо прийняти рішення про створення департаменту процесуального керівництва кримінальних проваджень, які розслідуються ДБР, а тимчасово, тими органами, які виконують його функцію (МВС, СБУ, ДФС, - ред.). Ставлю задачу до 15 квітня підготувати відповідні документи для формування такого департаменту", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко сподівається на створення Держбюро розслідувань до кінця року.

"Державне бюро розслідувань, яке має перебрати на себе функції слідства у більшості наших проваджень так і не створено. Тим не менше, хочу прямо сказати, ніхто цієї норми закона не змінить. Ми змушені будемо ще багато місяців до створення і повноцінного функціонування Держбюро розслідувань працювати у достатньо складних умовах, коли процесуальні керівники часто будуть виконувати і слідчі функції. Але лише слідство з особливо важливих справ в повному розумінні цього слова будуть виконуватися у стінах Генпрокуратури, решта справ будуть направлятися за підслідністю поки що до МВС, СБУ, ДФС, пізніше після створення, сподіваюся до кінця року це відбудеться, до ДБР", - заявив Луценко.