ua en ru

Луїс Суарес забив чотири голи, "Баварія" і "Інтер" пройшли далі в Кубку

П'ятірка лідерів англійського чемпіонату відсвяткувала перемоги, "МЮ" програв "Евертону", а особливо вечір вдався Луїсу Суаресу, який забив чотири м'ячі. "Баварія" пробилася до чвертьфіналу Кубка Німеччини, а "Інтер", "К'єво" і "Аталанта" вийшли в 1/8 фіналу Кубка Італії.

П'ятірка лідерів англійського чемпіонату відсвяткувала перемоги, "МЮ" програв "Евертону", а особливо вечір вдався Луїсу Суаресу, який забив чотири м'ячі. "Баварія" пробилася до чвертьфіналу Кубка Німеччини, а "Інтер", "К'єво" і "Аталанта" вийшли в 1/8 фіналу Кубка Італії.

Англія

Ніклас Бендтнер, який не з`являвся на поле в прем'єр-лізі з перших хвилин з березня 2011 року, віддячив Арсена Венгера за наданий шанс в самому дебюті. Підкарауливши навіс Карла Дженкинсона, данський форвард вивів "Арсенал" вперед на другій хвилині зустрічі з "Халл Сіті", а Месут Езіл на початку другого тайму подвоїв перевагу "канонірів". На другому місці з четирьохочковим відставанням від лідера йде "Челсі", який, пропустивши першим, повівши в рахунку і дозволивши супернику відігратися, все-таки вирвав перемогу над аутсайдером чемпіонату "Сандерлендом" - 4:3.

"Манчестер Сіті" завдяки голу Серхіо Агуеро і дублю Яя Туре до 74-й хвилині вів у три м'ячі, але ледь не дозволив "Вест Бромвічу" створити сенсацію. Господарі відквитали два м'ячі і до останніх секунд тримали оборону манкуніанців в напрузі, що, правда, не завадило підопічним Мануеля Пеллегріні перемогти і зберегти за собою третю сходинку у турнірній таблиці. Відразу за ними розташовується "Ліверпуль", який з рахунком 5:1 розгромив "Норвіч Сіті". Особливо постарався Луїс Суарес, який забив чотири голи і віддав результативну передачу.

"Манчестер Юнайтед" зазнав мінімальної поразки від "Евертона" і займає лише восьме місце. Для колишньої команди Девіда Мойеса, яка нині замикає п'ятірку, це була перша перемога на "Олд Траффорд" за більш ніж два десятки років. Тим часом "Тоттенхем" на виїзді з рахунком 2:1 обіграв "Фулхем", на тренерському містку якого дебютував Рене Меленстеен. Нарешті, "Саутгемптон" в рідних стінах визнав перевагу "Астон Вілли" (2:3), а "Ньюкасл" в Уельсі пропустив три м'ячі від "Суонсі".

Німеччина

Чинний володар трофею "Баварія" з рахунком 2:0 перемогла на виїзді "Аугсбург" і вийшла в 1/4 фіналу, де серед інших приєдналася до "Байєру", "Вольфсбургу" і "Айнтрахт" з Франкфурта.

Арьєн Роббен вже на четвертій хвилині вивів мюнхенський клуб вперед, після чого отримав травму і був замінений на Томаса Мюллера, який встановив остаточний рахунок. Точний удар Емре Джана за 13 хвилин до кінця основного часу приніс "Байєру" гостьову перемогу над "Фрайбургом" (2:1), а гол Івіци Оліча під завісу зустрічі дозволив "Вольфсбургу" з таким же рахунком здолати "Інгольштадт-04". Інший клуб другого по силі дивізіону "Зандхаузен" зумів відігратися з рахунку 0:2, після чого пропустив у Франкфурті вирішальний третій м'яч і поступився - 2:3.

Окрім "Баварії", "Байєра", "Вольфсбурга" і "Айнтрахта" у вісімці зіграють дортмундська "Боруссія", "Гамбург", "Хоффенхайм" і виступаючий у другому за силою дивізіоні "Кайзерслаутерн". Останні чотири команди вийшли у чвертьфінал ще у вівторок. Матчі 1/4 фіналу відбудуться 11 і 12 лютого.

Італія

"Інтернаціонале", "К'єво" і "Аталанта" вийшли в 1/8 фіналу після перемог у матчах четвертого раунду. У цікавому поєдинку між командами серії А "Торіно" завдяки голам Муси Коні і Джузеппе Де Лука взяла гору над "Сассуоло" - 2:0. Таким чином, підопічні Стефано Колантуоно помстилися за листопадову поразку в матчі національного чемпіонату, який завершився з аналогічним рахунком, але на користь "Сассуоло".

"К'єво" тим часом розгромив клуб серії В "Реджину" (4:1), а "Інтер" завдав поразки "Трапані" (3:1), який домігся кращого у своїй історії результату в Кубку Італії.

У вівторок бар'єр четвертого раунду подолали також "Парма" і три клуби другого по силі дивізіону - "Спеція", "Авелліно" і "Сієна". Останній учасник цієї стадії визначиться в четвер по закінченні поєдинку між командами вищої ліги "Сампдорією" і "Вероною". Матчі 1/8 фіналу відбудуться 9 січня. За вихід у чвертьфінал, крім згаданих вище команд, що змагатимуться вісім найсильніших клубів чемпіонату Італії за підсумками минулого сезону.

Нагадаємо, що раніше "Дніпро" і "Металіст" розійшлися миром у матчі багатостраждальному

Використані матеріали УЄФА