ua en ru

У Луганській області відкрили пункт пропуску "Золоте"

У Луганській області відкрили пункт пропуску "Золоте" Фото: КПВВ "Золоте" (facebook.com/ato.news)

Сьогодні в Луганській області повноцінно діє лише пішохідний перехід КПВВ "Станиця Луганська"

Українська сторона відновила роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Золоте" в Луганській області. Про це повідомив прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Незважаючи на зрив з боку керівництва ОРЛО роботи КПВВ "Золоте", українська сторона зі свого боку відновила його функціонування", - заявили в штабі, уточнивши, що на даний час немає підтвердження виконання бойовиками всіх заходів щодо повноцінного функціонування КПВВ.

Сьогодні в Луганській області повноцінно діє лише пішохідний перехід КПВВ "Станиця Луганська".

"Тому КПВВ "Золоте", яке 20 жовтня поточного року запрацювало зі сторони, підконтрольної уряду України, для осіб, які мешкають у так званій "сірій" зоні. Після повноцінного початку роботи КПВВ це буде єдиний контрольний пункт в’їзду-виїзду в Луганській області, де передбачено рух автомобільного транспорту", - заявили в штабі АТО.

Військові додали, що на території КПВВ "Золоте" та прилеглих ділянках місцевості провели розмінування.

НЕЗВАЖАЮЧИ НА ЗРИВ З БОКУ КЕРІВНИЦТВА ОРЛО РОБОТИ КПВВ «ЗОЛОТЕ», ЩО НА ЛУГАНЩИНІ, УКРАЇНСЬКА СТОРОНА ЗІ СВОГО БОКУ ВІДНО...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 20 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, 13 жовтня самопроголошена "Луганська народна республіка" заявила про завершення підготовки до відкриття КПВВ біля Золотого. Зокрема, представники ЛНР провели перевірку наявності мін й елементів боєприпасів на проїжджій частині в районі ділянки розведення сил Первомайськ-Золоте.

20 жовтня з'явилася інформація, що ЛНР зірвала відкриття контрольного пункту в'їзду/виїзду "Золоте". Повідомлялося, що українські прикордонники зайняли свої місця на КПВВ, однак з боку ЛНР так і не надійшов сигнал про готовність пропускати людей.