ua en ru

У Луганській області заарештували суддю-шпигуна ЛНР

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо працівника одного з районних судів області за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Зараз зазначеній особі повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Встановлено, що з метою сприяння діяльності терористичної організації "ЛНР", він здійснював збір інформації про місця дислокації, кількісного складу і озброєння сил, задіяних у проведенні АТО, які переміщувалися і дислокувалися в Біловодському та Станично-Луганському районах області.

Зауважимо, санкція ч.1 ст.258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, в березні у Станиці Луганській Служба безпеки України затримала російського шпигуна Головного розвідувального управління Міністерства оборони Російської Федерації.

Раніше, у лютому СБУ в Одеській області затримала шпигуна Федеральної служби безпеки Росії, який повинен був спостерігати за військовим аеродромом в Одесі.