ua en ru

Лубківський: Брак фінансування реконструкції ОСК "Металіст" ставить під загрозу проведення матчів Євро-2012

Брак фінансування реконструкції ОСК "Металіст" ставить під загрозу проведення матчів Євро-2012. Про це 26 жовтня у Харкові заявив директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, повідомляє прес-служба МОК "Євро 2012 Україна".
За словами Лубківського, вчора у Харкові робоча група винесла на розгляд ряд критичних питань, які необхідно вирішити найближчим часом. Зокрема, ключовим питанням є відсутність фінансування з обласного та міського бюджету реконструкції стадіону "Металіст", через що відповідний комплекс робіт ще не завершено. Маркіян Лубківський також наголосив, що Україна зі свого боку всі фінансові зобов'язання перед ОСК "Металіст" вже виконала. "УЄФА турбує, що і досі не вирішено проблему енергозабезпечення стадіону, через що неможливо ввести арену в експлуатацію і отримати сертифікат безпеки, а це обов'язкова умова для проведення матчів євро першості", - зауважив Лубківський.
"Ці питання треба вирішувати негайно, починаючи від врегулювання правових аспектів фінансування робіт з реконструкції стадіону", - додав директор турніру в Україні.

Водночас, як повідомив Маркіян Лубківський, робоча група з управління стадіонами не має критичних зауважень до "Донбас-арени", а всі питання щодо операційної діяльності всередині та навколо стадіону на разі носять технічний характер.
Зазначимо, делегація УЄФА на чолі з операційним директором UEFA Events S.A. Мартіном Калленом завершує свій візит до України засіданням робочої групи з управління стадіонами у Донецьку. Протягом цього тижня робоча група за участі провідних експертів УЄФА, МОК "Євро-2012 Україна", керівництва приймаючих міст, менеджменту стадіонів, органів МВС, пожежної охорони, управління міського транспорту та інших представників приймаючих міст, які залучені до організації роботи спортивних арен і прилеглих територій під час фінальної частини турніру, відвідала Львів, Київ і Харків.

Нагадаємо, що метою засідань робочої групи з управління стадіонами є вирішення всіх відкритих питань щодо операційного функціонування Євро-арен і прилеглих територій, а також транспортного забезпечення турніру у приймаючих містах.