ua en ru

ЛНР заявляє про передачу українській стороні полоненого

Так звана "Луганська народна республіка" заявляє, що передала українській стороні одного полоненого. Про це йдеться у повідомленні Луганського інформаційного центру.

"ЛНР в односторонньому порядку в якості жесту доброї волі передала ще одного київського силовика його матері. Передача відбулася на прикордонному блокпосту біля Станиці Луганської", - наголошується у повідомленні.

За даними центру, йдеться про колишнього працівника міліції Лутугинського РВВС Михайла Геєнка.

"Був заарештований за підозрою у співпраці з каральними батальйонами української армії, однак у зв'язку з досягнутою в Мінську угодою про обмін полоненими подальше розслідування його причетності до злочинів проти ЛНР було призупинено", - наголошується у повідомленні.

Крім того, за даними центру, 26 грудня ЛНР передала українській стороні ще трьох полонених військовослужбовців ЗСУ.

Нагадаємо, 26 і 27 грудня між бойовиками і Україною відбувся найбільший за весь час конфлікту на Донбасі обмін полоненими. В результаті обміну за 2 дні з полону було звільнено 154 українських заручники.

За даними народного депутата України від партії "Самопоміч", командира батальйону "Донбас" Семена Семенченка, на Донбасі, в полоні у бойовиків залишається понад 400 осіб.