ua en ru

Лізинг сільгосптехніки повинен знаходитися під контролем МінАП, - експерти

Надання в лізинг сільгосптехніки за державний рахунок має перебувати під контролем профільного міністерства. Так повинно бути, в першу чергу, тому, що така вимога Бюджетного кодексу. В іншому випадку, фінансові махінації в НАК "Украгролізинг" стануть нормою. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Згідно з логікою і Бюджетним кодексом, саме Міністерство аграрної політики і продовольства повинно контролювати фінансову діяльність НАК "Украгролізинг". Про це заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. "Поки не буде встановлено нормальний контроль над роботою "Украгролізингу" з боку профільного міністерства, українське село замість сільгосптехніки буде отримувати тільки обіцянки про краще життя", - зазначив аналітик.

Експерт упевнений, що після таких викриттів зміна керівника НАК "Украгролізинг" і більш пильне спостереження за його діяльністю неминучі.

Нагадаємо, перевірка Держфінінспекції в "Украгролізингу" виявила порушень майже на 700 млн грн. Фінансові інспектори встановили, що керівництво "Украгролізингу", порушуючи чинний Бюджетний кодекс, безконтрольно закуповувало неякісне імпортне обладнання за свідомо завищеними цінами і фінансувала компанії, що не мають відношення до сільськогосподарського виробництва.

Громадська організація "Антикорупційна рада України" відреагувала на розкрадання бюджетних коштів чиновниками "Украгролізингу" зверненням до генпрокурора Віктора Пшонки. Його просять взяти під особистий контроль розслідування зловживань в "Украгролізингу" і не допустити, щоб винні уникнули покарання.