ua en ru

Литвин ще не прийняв рішення, як буде балотуватися до парламенту в 2012 р

Прийде час приймати рішення, як балотуватися, і ми приймемо абсолютно правильне зважене рішення з цього питання. Про це ефірі телеканалу "Інтер" заявив Спікер Верховної Ради Володимир Литвин.
"Вкрай важливо, щоб була прийнята цивілізована виборча система. Моя позиція в цьому плані є однозначною. Це має бути мажоритарний принцип висування від політичних партій із зобов'язанням людини, яка балотується від тої чи іншої політичної партії, об'єднатися в політичну фракцію в разі її входження до Верховної Ради", - заявив Литвин. Якщо буде така система прийнята, то Литвин буде брати участь у виборах.
"Відносно шансу. Шанс завжди є, коли його використовувати. Буду намагатися досягти поставленої мети. Для мене виникає дилема, якщо буде змішана система, з одного боку необхідно пройти вибори через округ, з другого боку є колектив людей, які об'єднані у "Народній партії", кинути їх, і сказати, що пішов на округ, бо там він гарантовано 100% пройде. Це буде виглядати не зовсім порядно по відношенню до людей. Прийде час приймати рішення, ми приймемо абсолютно правильне зважене рішення з цього питання", - заявив Литвин.

Литвин також зауважив, що спікер українського парламенту, за нинішньої ситуації в українському парламенті, ніколи не буде обраний Президентом України. Він переконаний, що це абсолютно точно і до ворожки ходити не потрібно.