ua en ru

Лисичанський НПЗ 19-20 червня планує почати пускові роботи на установці первинної переробки нафти

Лисичанський НПЗ (ЗАТ "ЛІНІК", Луганська область) 19-20 червня планує почати пускові роботи на установці первинної переробки нафти. До кінця поточного місяця підприємство має намір переробити понад 110 тис. т сировини, виробивши з неї близько 24 тис. т бензинів і 13 тис. т дизельного палива, повідомляє прес-служба компанії.

Як повідомлялося раніше, з моменту покупки інвестором контрольного пакету акцій Лисичанського НПЗ в 2000 р. на заводі було побудовано шість нових виробничих установок, а також модернізована установка отримання елементарної сірки. Загальний обсяг інвестицій в підприємство за минулі десять років склав близько 500 млн дол. До 2004 р. Лисичанський НПЗ зупинявся на ремонт кожні шість місяців, а основним завданням було відновлення нормальної працездатності устаткування. У 2004 р. НПЗ перейшов на річний робочий цикл, а з 2006 р. зупиняється на ремонт один раз на два роки. Востаннє капітальний ремонт на підприємстві проводився в 2008 р.

Бізнес групи ТНК-ВР в Україні представлений наступними ключовими підприємствами: ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" - керуючий центр, оптова торгівля нафтопродуктами на внутрішньому і зовнішньому ринках, проведення координованої інвестиційної політики, забезпечення максимальної ефективності використання активів; ЗАТ "ЛІНІК" (Лисичанський НПЗ) - переробка нафтової сировини і виробництво нафтопродуктів; СП ТОВ "Кершер" - роздрібна торгівля нафтопродуктами через мережу автозаправних станцій, управління автозаправними комплексами (АЗК).