ua en ru

Ліквідація районних рад у Києві не дозволить заощадити витрати бюджету, - А.Шлапак

Ліквідація районних рад Києва не дозволить заощадити витрати міського бюджету, але підсилить контроль міської влади. Таку думку в інтерв'ю журналістам висловила депутат Київради з фракції "Блок Леоніда Черновецького", голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту Алла Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я особисто не бачу, яка буде фінансова вигода (від ліквідації). Я сподіваюся тільки на те, що це реформування призведе до поліпшення надання послуг населення і контролю міської влади", - зокрема, ила А.Шлапак і додала: "Що стосується економії, я думаю, що вона буде незначною, або взагалі не буде, тому що, по-перше, депутати районних рад не отримують взагалі зарплату, як і депутати Київської міської ради".
У той же час А.Шлапак наголосила на необхідності збільшення та перегляду структури районних адміністрацій і висловила надію, що це питання буде розглядатися на найближчому засіданні Київради (4 листопада).
Нагадаємо, 9 вересня поточного року Київрада своїм рішенням ліквідувала районні державні адміністрації (РДА) у Києві. Дане рішення набуває чинності 31 жовтня 2010 р.
Депутати Київради доручили Київській міській державній адміністрації у 10-денний термін від дня вступу цього рішення створити ліквідаційні комісії райрад.