ua en ru

Лідер ДНР Бородай відбув до Росії, вперше призначивши в.о. прем'єра

Самопроголошений прем'єр-міністр так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) Олександр Бородай виїхав до Росії "у справах біженців" і призначив виконувачем обов'язків глави уряду віце-прем'єра Володимира Антюфєєва. Про це РБК повідомив віце-прем'єр ДНР Андрій Пургін.

"Олександр Юрійович виїхав до Росії, на час його відсутності в.о. керівника уряду став Володимир Антюфєєв", - сказав він. Пургін заявив, що не знає термінів повернення прем'єра ДНР з поїздки, але не сумнівається, що той повернеться до Донецька "незабаром".

В інтерв'ю Bloomberg, опублікованому 25 липня, Бородай говорив, що "регулярно буває в Москві на консультаціях, зустрічається з політиками", що дає йому підстави вважати, що "ніхто не кинув справу Донецької народної республіки". Востаннє він був у російській столиці 8 липня, через кілька днів після відступу загонів самопроголошеного головнокомандувача силами ДНР Ігоря Стрєлкова зі Слов'янська. При цьому раніше Бородай не залишав в.о. прем'єра на час поїздок.

Віце-прем'єр ДНР Володимир Антюфєєв - колишній міністр державної безпеки невизнаної Придністровської молдавської республіки. Він обіймав цю посаду з 1992 по 2011 р. Після зміни влади у Придністров'ї КДБ республіки порушив відносно громадянина Росії Антюфєєва кримінальну справу про зловживання посадовими повноваженнями. Крім того, його переслідують правоохоронні органи Латвії та Молдови. Антюфєєв був призначений віце-прем'єром ДНР з питань державної безпеки 10 липня 2014 р.

Нагадаємо, 18 липня спікер парламенту самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушілін пішов у відставку.